14 Nis 2012

Dindar Gençlik Very Very Big Cat



Bjk-Gs maçını rahatça evde izleyebilmek için dışarı çıkmamışım, malum yağmur da bardaktan boşanırcasına yağıyor, dedim ki ben frtncr™ isem, büyük düşüneyim internette sörf yapayım. Senelerdir bilgisayarda oyun oynamam hatta ben bilgisayarda mayın tarlası bile çok az sayıda oynamışımdır zaar. İşte efenim kendimi kraliçenin huzurunda sütten çıkma bir ak kaşık olarak da ilan etme faslını da geçtikten sonraaaa... Bir oyun buldum, 2. Dünya Savaşını konu alan. Sabahtan beri İngiliz oluyorum dünyayı kurtarıyorum, Alman oluyorum Avrupa'nın külliyen...

Her şey güzel, tüm gün kişisel hırslarımın ışığında aldığım topraklar, döktüğüm kanlar derken maç saati gelip çatmıştı bile. Yalnız olum o Belçika'nın yeri ne güzelmiş öyle. Bonapartların Napolyon boşuna ağzını sulandıra sulandıra Waterloo'ya dalmamış hani, kerhaneciii. (Aslında hakkaten de böyle bir şey olmamış, olay sadece Britanya ve Prusya kuvvetlerine beklemedikleri anda ve henüz savaş düzeninde değilken bir baskın yapmakmış.) 

Yalnız ben maç diyodum sen nereye uçtun yine?

Çaktırma panpa, kültürlüyüz imajı veriyoruz. hohhooo

Neyse işte gelmiş maç saati, eneee bir de ne görelim? Beşiktaş Fiyapı İnönü Stadyumu(söylerken çenem yoruldu öeh!) aslında kocaman bir açık hava yüzme havuzuymuş da senelerdir farkedememişiz. Netekim class canceled hoca!

Hani şu haklarındaki genel kanının internet haber siteleri olduğu yönünde olan fakat görev ve iş bakımından iktidar partisinin sözcü ve bekçiliğini yapan, daha çok sormadan öğrenmeyi öğrenegelmiş ve kimileri tarafından 'mütedeyyin' cins ismiyle tanımlanan kesim tarafından okunan anlamsız tümce bütünlemelerine sahip internet siteleri işte! 

Bunlardan bir tanesinde gezinirken İtalya Futbol Liginde oynanan bir maç sırasında rahatsızlanan futbolcunun hastahane'de yaşamını kaybetmesi ile ilgili olan bir haber okudum. Haberin içeriği normaldi fakat bu sitelerde haberden malzeme çıkmıyorsa yorumlardan çıkıyor güzel kardeşim. Bir kardeşimiz üzüntüsünü 'Allah rahmet eylesin.' diyerek belirtmiş. Bir diğeri ise bu arkadaşa cevap veriyor. Onun müslümanlığı iyi bilmediğini, müslüman olmayan bir kişiye Allah katında rahmet dilenemeyeceğini kendi cümleleriyle belirtiyor. Ardından iyi niyetli arkadaşımızdan asıl sen iyi bilmiyorsun cevabı alan kindar sürpriz yumurta o can alıcı cevabı veriyor: 'İmam Hatip mezunuyum.' Daha da bir şey demem!

Ardından bir habere daha denk geldim, diyordu ki 'Deniz Feneri Soruşturması'na Takipsizlik'. Haberden yine ekmek çıkmadı, daha doğrusu o ekmek artık kabak tadı vermeye başladı ben yine kırdım rotayı yorumlara. Bu sefer kopyala-yapıştır yapacağım zira üşendim.

Varan 1: 'bir tane solcu yardım kuruluşu var mı' başlığıyla günün kindar yumurtalığına aday

'deniz feneri ihh kimseyokmu cansuyu.ve diğerleri..hepsi sağ görüşlü hepsi dindarların yönettiği yardım kuruluşları..bir tane solcu sol görüşlü yardım kuruluşu varmı..benim bildiğim yok..çünkü solcular sadece kendilerini düşnürler başkası fakirmiş yiyecek ekmeği yokmuş kışın yakacak kömürü yokmuş solcuların umurunda değil..onun için sağ görüşlü yardım kuruluşlarını kıskanırlar..bu kuruluşlar fakirlere yardım edince bu insanlar oylarını ak partiye verdiğini düşündüklerinden..deniz fenerine iftira atma yoluna gittiler.tıpkı ak partili belediyelerin burs verip öğrencilerin gönüllerini fet etmesini kıskanıp bunu aym de iptal ettirdikleri gibi..dediğim gibi bunlar kendilerinden başkasını düşünmezler'

Yahu kindar yumurta ile kestane şekeri karışımı insan, bir kere bilmediğin şeye bok atmasana, sen kim sol ile ilgili ahkam kesmek kim. Cahil cesareti diyeceğim ama 'Halk düşmanı' yaftasının yapıştırılmasından korkuyorum. Korkuyor muyum? Hohohooo. Cahil pezevenk! Az oku da saçmalayacaksan bile mantıklı saçmala. Bir kere sizin yardımlarınız sadaka, solun mücadelesi gelir dağılımında eşitlik için. Önce bunu bir düşün, tabi ilk kez olacaksa senin için bekle, daha çok zamanımız var... 

Varan 2: 'Neler Oldu' başlığıyla diğer bir adayımız

'chp nin uydurukların dan biriydi.ne oldu sonunda...olan gariban yetimlere oldu.Sonra bu chp nin tek yqptığı bu değil.hatırlayın öğrencilere burs veren kuruluşlara yasak getirterek bir sürü öğrenciyi mağdur etmedilermi. bırakın emekçi ve sosyal demokratlığını bunlar ancak meyhanelerde sosyal demokratlardır...'

Ya hocam, sana ne milletin gittiği meyhaneden, çayhaneden, kerhaneden? Seni ilgilendiren konu ne ki burada? Eğer birileri senin camiye gidip gitmediğini fişlemesin istiyorsan kindar gençliğim, başkalarının gittiği meyhaneyi de fişleme unsuru haline getirmeyeceksin. Ha bunların ikisi birbirine denk mi? Tabi ki değil, fakat sen yine de yapmayacaksın. Hani olur ya, güç dengeleri değişir, şakirtspor küme düşer, don toman açıkta kalırsınız, bir taraflarınız üşür.

Yüz yıl önce elindeki umut ışığıyla yaşamlarımızı sonsuza dek değiştiren büyük insan 'Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür' nesillerden söz ederken, yüz yıl sonra sözde modern bir lider çıkıp neden 'Dindar ve kindar' bir nesilden söz eder? Şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söyler meselesi mi? Bence daha tehlikeli. Yapılanlarda amaçlanan, bilgisiz, cahil, davranışları önceden tahmin edilebilecek, yaratıcı düşünceden uzak yalnızca eğitilmeye programlanmış kişiler yetiştirmek ve istenilen doğrultuda hareket etmelerini sağlamak.

Sayın büyüklerim, kindar sürpriz yumurtalarınız hiç de sürpriz çıkmadı. Sevgilerimle. 
Sizi Sevmeyen Fırat

8 Nis 2012

İnsanlığa Giriş:101







'Önce insan olmak' mıdır, önce 'müslüman olmak' mı? Peki 'Önce müslüman' diyene 'insan' denir mi? Suriye'de Alevi komutanlar insanları öldürüyor diyenler Sudan yamyamı El Beşir'i devlet töreniyle karşılamadı mı? Bıyıklı amcalarımız her şeyi bildiler de insanlığa karşı işlenen suçların dininin, dilinin, ırkının olmadığını mı bilemediler? 75 milyonluk nüfusa sahip bir ülkenin yöneticileri bu hataya nasıl düştü? Hata mı? Yok canım onlar hata yapar mıydı ki?

İyi Uykular. Kindar rüyalar.