19 Mar 2011

強い日本に滞在 - Güçlü Ol Japonya

                Birçoğumuzun Japonya’da olup bitenden pek dehaberi yok. Tv’de zaten buna yönelik doğru düzgün bir haber bulabileceğimizi zannetmiyorum ki TV izlemeyi bırakalı çok uzun zaman oldu. Dünyanın gözünü Japonya’ya çevirmesine neden olan bu doğal felaketi yalnızca “Sızıntıdan Türkiye etkilenmeyecekmiş.” mantığıyla takip eden insanlara da sözüm yok. Dünya yansın, bir tek onlar sağlam kalsın. Canları sağolsun...
                Dünya, belki de tarihinde daha önce rastlanmamış büyüklükte bir felaketin eşiğinde şu günlerde. Belki “atom bombası” atılmış gibi büyük bir patlama olmayacak fakat sızıntı had safhada ve her geçen saat, durumu daha da ciddileştiriyor. Dün tesisin işletmesini elinde bulunduran şirket 180 çalışanını santralden geri çekti. Kalan 70’i ise sonucun ne olabileceğini herkesten iyi bilerek, belki de hayatlarından vazgeçiyorlar. Onlar birer kahraman!
                Armageddon filmini izleyenleriniz vardır... İzlemeyenler için biraz bilgi verelim. 1999 yapımı filmde Bruce Willis ve Ben Affleck başrolleri paylaşıyordu. Dünyaya hızla yaklaşan ve çarpışmanın gerçeklemesi durumunda dünyayı yörüngesinden çıkararak yerkürede yaşamın sona ermesine sebep olacak göktaşına, intihar görevlerini yerine getirmek için gidiyorlardı. Büyük bir patlayıcıyı göktaşının merkezine yerleştirecek ve oluşan patlama sayesinde göktaşının yerküreye çarpması engellenecekti. Gözüme gelen sahne, tüm ekibin biraz sonra yapacakları ölüme yolculuğa rağmen kararlı ve gururlu yürüyüşleriydi uzay mekiğine doğru yaptıkları.
                Bugün santralde kalan 70 teknisyen ve mühendis eğer tüm dünyayı dolayısıyla bizleri düşünerek kendi hayatlarını hiçe sayıyorlarsa, bizim de onlara en azından bir teşekkür borcumuz var değil mi? Peki bu teşekkür borcumuzu ucuz siyaset malzemesi yapıp, yalnızca ve yalnızca yaptıkları nükleer santral anlaşması karşısında bir kamuoyu baskısı oluşmaması amacıyla sümenaltı eden, görmezden gelen, popüler deyişle, tüpgaz ile nükleerin farkını ayırd edemeyenlerin, kişisel hırslarına set çekemeyenlerin manipülasyonları yüzünden görmezden mi geleceğiz? HAYIR!
                Yakın zamanda benzer acılar yaşayan bir halkın evladı olarak: HAYIR!
Bir de şu linke bakmanızda fayda var. http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/nn20110319a1.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder