6 Oca 2011

A ton étoile

Bugüne kadar denk geldiğim birkaç Fransız içki içerken "a ton etoile" diyerek kadeh kaldırıyorlardı. Açıkçası o günlerde merak etmeme rağmen pek samimi olmadığım o insanlara bunun ne anlama geldiğini sormamıştım.

Uzunca bir unutmuşluğun üzerinden geçen onca zamanın ardından, merakımı tekrar canlandıran, çok sevdiğim bir arkadaşımın bu parçayı profilinde paylaşmasıydı. O gün şarkının sonunda geçen ünlü Zapatist Subcommandante Marcos'a varıncaya kadar birçok konuyu araştırmıştım. Doğumgünümden yalnızca bir gün önceydi ve akşamın nasıl olduğunu anlayamamıştım bile. Bir sonraki gün ise bugüne değin en çok eğlendiğim doğumgünüm olarak hafızama da kazınacaktı...

"Yıldızına" anlamına geliyordu bu deyiş ve sıradan bir chin-chin ya da şerefe gibi kadeh tokuşturma deyişi değildi. 

Bazen bir arkadaş ya da bir sevgili ölür; ki şarkıyı yazan kişi, uğruna bu şarkıyı yazdığı sevgilisini yaklaşık iki sene sonra kendi elleriyle öldürmüştür, onu tanıyan diğer insanlar bir araya gelirler ve onun için kadehi havaya kaldırırlar... Artık ölmüştür andıkları kişi ve gökyüzünde bir yerlerde bir yıldız gibi onları izliyordur. İşte o an tüm kadehler onun için havada buluşur. 

A Ton Etoile.. 

Keyifle dinleyin..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder