13 Oca 2011

Van minut!

Van minut! Haşaa haşmetlilerine saldırıyor, terbiyesizlik ediyorsunuz. Vallah çarpılır, billah yamulursunuz; benden demesi.

O her şeyi bilendiiiir, her şeyi herkesi eleştirir! Emir verir, baş alır, baş keser! Çok yaşa padişahım!

Yakın zamanda okuduğum bir kitabın ilgili bölümünde 13. YY'dan itibaren İslam coğrafyasında gelişimin durmasının en büyük sebebini Moğol akınlarına ve yağmacı tutumuna bağlıyordu. Bir nevi buğday tarlasına dadanan çekirge misali. Aynı onlar gibisiniz! Ucubesiniz. Ardından ne geleceğini düşünmeden hareket ediyorsunuz. Ahlaksızsınız da ayrıca!

Amerikanın 60'lı yıllarda uygulamaya koyduğu "Yeşil Kuşak" politikasının ürünleri olarak yetiştirildiniz. 70 ve 80lerde gençler birbirlerini öldürürlerken, sizler saklanan hamam böcekleriydiniz. Fakat size üflenenler varmış; nerden bilebilirdik. Ülkenin ileride üretici olacak gücünü elinde bulunduracak genç kesimini baltaladınız ve şimdinin badem bıyıklı ordusunun temellerini attınız. Ne güzel ne güzel..

Alakasız ama çok merak ettiğim bir konu var. Hani bize öğretilen Tarih dersleri vardı ya lise yılları da dahil olmak üzere. İnkılap Tarihi derslerinde Saltanat ve Hilafetin kaldırılması konuları...
Aslında Hilafet'in makam olarak ortadan kaldırılmadığını, resmi anlamda halen Hilafet makamının TBMM olduğunu biliyor musunuz? Haşmetlimiz bir sonraki seçimlerde elde edeceği muhtemel sonuç ile başkanlık sistemini kabul ettirirse eğer, bir anlamda Halife de olacağını... Benden söylemesi..

Sanat eleştirmeni değilim, bu konuda yeterli bilgim olmamasından dolayı bu konuya giremem. Fakat adamı önce gözünden, sonra sözünden tanırım. Ucube nedir onu da bilirim. Sizin zihniyetiniz ucube sıfatına layık değildir de nedir çok merak ediyorum. Moğol saldırganlığıyla dört bir yana savaş açıyor, yakıyor, yıkıyor, kuşatıyorsunuz. Sonra meydanlarda yalandan ağlıyorsunuz; ağlıyorsunuz ulan oy için!

En iyisi bugünlük uzatmayayım, yapmam gerekenler var. Zaten bu adamlara küfür etme işine girişsem ömrü billah çıkamaam, çıkamam.
Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder